Bosna i Hercegovina     | 06.10.2020. 13:24 |

SDP BiH upozorava na mogućnost zloupotreba na predstojećim izborima

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 6. oktobra (FENA) - Čelnici Socijaldemokratske partije BiH upozorili su danas na pres-konferenciji na mogućnost izbornih krađa i zloupotrebe glasova ljudi koji glasaju izvan BiH na predstojećim lokalnim izborima u BiH.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izjavio je da očekuje da Centralna izborna komisija BiH produži sadašnji rok od 48 sati kako bi svi zainteresovani mogli pregledati objavljeni spisak birača koji će glasati putem pošte, i ukažu na eventualne nepravilnosti.

- Očito su vladajući postali svjesni da će sve teže krasti glasove na biračkim mjestima jer su se pojavile neke političke partije koje su se udružile i koje su spremne da se suprotstave zloupotrebama - istakao je Nikšić. 

Dodao je da je utvrdio da se njegova kćerka, koja se prijavila da glasa u Njemačkoj gdje i živi, nalazi na spiskovima za glasanje u Švicarskoj i u Konjicu.

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović naglasio je da je ogromno povećanje broja glasača u inostranstvu za Lokalne izbore 2020 zabilježeno isključivo u Hrvatskoj i Srbiji, u šta su, kako je naveo, uključene njihove obavještajne službe.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!