Stranačke aktivnosti     | 06.10.2020. 12:08 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Prihvatanje NATO puta BiH je Miloradu Dodiku stvorilo manevarski prostor da u naredne tri godine nesmetano radi šta hoće u korist svoje njegove privatne partije a da ne radi ništa u korist Republike Srpske i našeg naroda – istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

Govedarica kaže, da je istovremeno, SNSD svoje partnere u vlasti, SDA i HDZ, oslobodio brojnih obaveza koje proističu iz evropskog puta BiH.

„U tom pogledu sasvim je sigurno, da BiH ni u naredne tri godine neće postati kandidat za članstvo EU, što može dovesti do daljeg zaostajanja BiH i otvoriti mogućnost za produbljavanje svih vrsta kriza u društvu“ – naglasio je Govedarica.

On kaže da se jasno pokazuje da Izborni zakon BiH, koji omogućava niz neregularnosti na izborima, odgovara upravo strankama vladajuće koalicije na nivou BiH.

„Uvođenjem veće kontrole u odvijanje izbornog procesa, glasanja poštom i sprečavanjem izbornih krađa, bio bi onemogućen mehanizam koji godinama koriste i pomoću kojeg se i održavaju na vlasti“ – ponovio je Govedarica.

Član Predsjedništva SDS kaže da je na planu ekonomije više nego očigledno, da u tekućem mandatu vlasti neće biti značajnijih pomaka.

„Ekonomske reforme će biti kozmetičke i fingirane, jer najvažnije stvari, kao što su javne nabavke, upravljanje javnim sektorom i fiskalno rasterećenje privrede neće biti urađeni. Očekujemo mnogo deklarativnih zalaganja za reforme uz mali ili nikakav učinak u stvarnosti“ – zaključio je Govedarica.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana