Kultura     | 05.10.2020. 17:13 |

Knjiga.ba nudi nove naslove Lamije Begagić, Elizabeth Gilbert i Jahine Guzelj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5.oktobra (FENA) - Najveća online knjižara Knjiga.ba za oktobar mjesec knjige preporučuje nove naslove Elizabeth Gilbert, Lamije Begagić i Jahine Guzelj.

Roman „Grad za djevojke“ Elizabeth Gilbert autorice bestselera „Jedi, moli, voli“ i „Potpis na svim stvarima“, je romaneskna delicija o glamuru, seksu i avanturama, o mladoj ženi koja otkriva kako ne morate biti dobra djevojka da biste bili dobra osoba.

 Bh. književnica Lamija Begagić u svojoj trećoj zbirci priča „Bolji mi“ nas odvodi u svijet o kome naša savremena književnost koja uporno robuje patrijarhatu ne piše - u svet roditeljstva, istopolne ljubavi i svih prepreka koje su pred njom, u svijet građanskog bunta i letargije, rada u inozemstvu i nostalgije, bolesti i strahova, u teme koje čine našu svakidašnjicu, a ipak izostaju iz dominantnog diskursa. Ovo je prije svega knjiga o ženama koje se ne predaju, uprkos svemu, i ovo je knjiga koja nas makar dok je čitamo poziva da budemo bolji mi - zapisala je o ovoj knjizi Ana Pejović.

 Jahina Guzelju svom djelu „ Zulejha otvara oči“ naslanjajući se na bogatu tatarsku mitologiju i legende, Guzelj kroz priču o sudbini jedne žene pripovijeda o snažnoj volji za životom, hrabrosti i žrtvi koju smo spremni podnijeti za najbliže.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta