Bosna i Hercegovina     | 08.10.2020. 15:11 |

Konvoj mladih Bošnjaka i prijatelja 'Da se nikad ne zaboravi' 9. i 10. oktobra

FENA Saopćenje

ZAGREB, 8. oktobra (FENA) - U sklopu obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba organizirat će u petak i subotu, 9. i 10. oktobra 14. konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja pod nazivom "Da se nikad ne zaboravi". 

Konvoj je usmjeren prema mladim ljudima, srednjoškolcima i studentima koji u zajedničkom posjetu Memorijalnom centru u Potočarima odaju počast žrtvama Srebrenice.

Cilj projekta je djelovanje na podizanju svijesti mladih o važnosti tolerancije, uvažavanja drugog i drugačijeg, punom poštivanju ljudskih prava, neprikosnovenosti ljudskog života i dostojanstva.

- Na kontinuiranu edukaciju o toleranciji i demokraciji posebno nas obvezuje to što istina o Srebrenici ni nakon dvadeset i pet godina nije potpuna: još uvijek nije utvrđen ukupan broj žrtava niti su počinitelji odgovarali za svoja nedjela - poručili su iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

Imajući u vidu trenutnu situaciju vezano uz epidemiju Covid-19 bolesti i propisanih mjera zaštite zdravlja ljudi, ove godine Konvoj "Da se nikad ne zaboravi" će biti održan simbolično a broj sudionika je ograničen, saopćeno je. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana