Stranačke aktivnosti     | 05.10.2020. 10:25 |

Priopćenje za javnost HSP-a BiH

FENA Saopćenje

Povodom Svjetskog dana učitelja

Hrvatska stranka prava (HSP) u povodu Svjetskog dana učitelja koji se obilježava danas 5. listopada, čestita svim učiteljima, nastavnicima i profesorima, kao i svim pedagoškim djelatnicima i školskom osoblju današnji dan. Riječ je o danu koji obilježava uzvišenu struku i poziv, koji se može raditi samo ako ga prati i ljubav prema djeci i mladima, te želja i volja za prenošenjem znanja i iskustava budućim generacijama.

HSP je svjestan svih financijsko-materijalnih nedostataka u školstvu Bosne i Hercegovine, ali i činjenice da opet imamo relativno dobre rezultate zahvaljujući samom nastavničkom kadru i širini plana i programa koji nam ipak omogućava široko i dobro obrazovanje. To zorno dokazuju i svi naši studenti na svjetskim studijima koji postižu iznimno dobre rezultate. Međutim, noviji trendovi i epidemiološke mjere su dovele u pitanje kvalitetu obrazovanja i sigurno dolazi do pada obrazovne kvalitete i znanosti općenito.  Djeca i mladi trebaju izravnu nastavu i odgoj a nikako „on line“.       

Na Svjetski dan učitelja treba naglasiti važnost odnosa učenika i učitelja, kao i važnosti odgoja i obrazovanja. Jedino ulaganje u djecu i mlade osigurava siguran povrat investicije ne samo materijalnih dobara nego i ljubavi i povjerenja u bolju budućnost. Naši prosvjedni djelatnici i školski sustav, koji je star već više od stoljeća od višenacionalne Austro-ugarske monarhije do naših dana, doživio je razne kozmetičke promjene i političke uplive. Budući da je škola odraz nekog društva i države, možemo kazati da je prosvjeta danas, u nekim segmentima, na nižim granama od prije rata ili standardima razvijenog i suvremenog europskog svijeta.

 

 Predsjednik GO HSP Mostar

 Mr.sci. Željko Asić

                                                                                                                      

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta