Bosna i Hercegovina     | 03.10.2020. 17:30 |

Maarouf uputio telegram saučešća povodom smrti emira Kuvajta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Predsjednik Palestinske zajednice u Bosni i Hercegovini Majed Maarouf je, povodom smrti emira Kuvajta šeika Sabaha al-Ahmada al-Jabera al-Sabaha, uputio je telegram saučešća ambasadoru Kuvajta u BiH Abdulazizu Ahmad Hasan Al Sharrah-u, u svoje ime i uime Palestinske zajednice u BiH.

- Napustio nas je mudri arapski šeik Sabah al-Ahmad al-Jaber al-Sabah, emir države Kuvajt. Bio je prije svega, dobar čovjek, pravedan, mudar državnik i patriota. Vodio je Kuvajt prema stabilnosti i prosperitetu.

Odlikovao se svojim mudrim i umjerenim stavovima u unutrašnjoj i vanjskoj politici. Snažno je podržavao palestinsko pitanje i uspostavu nezavisne države s glavnim gradom Jeruzalemom i svim silama je odbijao normalizaciju s Izraelom uprkos američkom pritisku štiteći palestinska nacionalna prava.

Ovo je tužan dan za palestinski narod i arapsku naciju. Najdublje saučešće i saosjećanje sa stanovnicima i vladom Kuvajta, porodicom Sabah i njegovim prijestolonasljednikom šeikom Navafom – navodi se u telegramu saučešća, saopćeno je iz Palestinske zajednice u BiH.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo