Sport     | 02.10.2020. 15:15 |

Takmičenja, osmijesi i medalje na Velikom finalu desetih Sportskih igara mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Nakon više od stotinu dana putovanja i takmičenja širom Bosne i Hercegovine, u Sarajevu je jučer završeno i Veliko državno finale Plazma Sportskih igara mladih. Igre su zajedno sa djevojčicama i dječacima iz svih dijelova naše države, kroz takmičenja, druženja i zabavu proslavile svoj deseti rođendan.

 Sarajevo je u periodu od 29. septembra do 1. oktobra  bilo domaćin najboljim ekipama iz svih dijelova Bosne i Hercegovine na završnici ovogodišnjih Igara.

Zbog epidemiološke situacije, održavanjem polufinalnih regionalnih turnira u okviru BH Telecom Sportske igre mladih Turneje radosti, broj finalista je smanjen u odnosu na sve prethodne godine.

Učesnici takmičenja u pojedinačnim sportovima svoje medalje su dobili po okončanju takmičenja u svom gradu, a na Veliko finale u Sarajevo doputovali su predstavnici u ekipnim sportovima: malom nogometu, odbojci, košarci i rukometu.

U okviru finalnog takmičenja svi učesnici su nastavili učiti o važnosti poštivanja različitosti i fair playu na terenu, kroz projekt "Fer igra za fer djetinjstvo", kojeg Igre realiziraju uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID.

Igre će svoje ovogodišnje aktivnosti nastaviti kroz BH Telecom SIM Turneju radosti. Sve dosadašnje aktivnosti Igara realizirane su uz dogovor i saglasnost nadležnih zdravstvenih institucija, a od razvoja epidemiološke situacije u BiH, Srbiji i Hrvatskoj zavisit će održavanje regionalne završnice, saopćili su organizatori Sportskih igara mladih.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo