Ekonomija     | 02.10.2020. 13:21 |

Poslovna sedmica održivog razvoja 2020 u online formatu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, uz podršku Vlade Švedske, i ove godine organizuje Poslovnu sedmicu održivog razvoja/SDG Business Week, sedmicu tokom koje će biti promovisani Ciljevi održivog razvoja, s posebnim naglaskom na oporavak, liderstvo i inovacije.

SDG Business Week 2020, koji će biti održan od 5. do 9. oktobra 2020., je nastavak promocije Ciljeva održivog razvoja i uspješno održane Poslovne sedmice održivog razvoja 2019, koja je okupila više od 400 učesnika, kao i eminentne goste predavače iz cijelog svijeta.

Karakteristika ovogodišnje Poslovne sedmice održivog razvoja jeste da će većina događaja biti organizovana u online formatu.

Glavni događaj bit će ceremonija dodjele Nagrada za biznis lidere održivog razvoja, a koja će biti održana 6. oktobra 2020. u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, najavili su organizatori.

U okviru Poslovne sedmice održivog razvoja 2020 učesnici će biti u prilici da online prisustvuju i učestvuju u radu online konferencije "Digitalna transformacija za samoodrživu ekonomiju" 5. oktobra, "Vodstvo u krizi: Preispitivanje statusa quo" 7. oktobra, SDG Accelerator za mala i srednja preduzeća - Savjetodavni odbor 8. oktobra, i panela "Uloga preduzetničkih univerziteta u stvaranju nove generacije preduzetnika i intra-preduzetnika: Vizija 2030" 9. oktobra.

Poslovna sedmica održivog razvoja 2020 se organizuje u okviru projekta "Podrška pripreme za implementaciju Ciljeva održivog razvoja i uključivanje privatnog sektora" koji implementira UNDP BiH, a finansira Vlada Švedske.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti