Bosna i Hercegovina     | 02.10.2020. 14:35 |

Obilježavanje 'Dječije nedjelje' u FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je donijelo Program obilježavanja "Dječije nedjelje", koja se u Federaciji BiH obilježava od 5. do 11. oktobra ove godine.

Cilj te manifestacije, koja se u Federaciji BiH uvijek održava u prvoj sedmici oktobra, jeste podsticanje i organizovanje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje brige o djeci u Federaciji BiH, s tim da će kantonalnim programima biti organizovane raznovrsne aktivnosti.

U 2020. godini je planirano da Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obilježavanje "Dječije nedjelje" u Federaciji BiH realizuje iz dva dijela - organizovanjem centralne manifestacije i dodjelom novčanih nagrada nadarenim đacima ili studentima bez oba roditelja ili iz socijalno ugroženih porodica.

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju uzrokovanu koronavirusom, realizacija centralne manifestacije neće biti moguća.

Drugi dio će se odvijati kroz dodjelu novčanih nagrada nadarenim đacima i studentima bez oba roditelja ili iz socijalno ugroženih porodica, koje su prijavili nadležni centri za socijalni rad, odnosno općinske službe socijalne zaštite, u skladu s Pozivom za kandidiranje nadarenih đaka i studenata za dodjelu novčanih nagrada iz Tekućeg transfera neprofitnim organizacijama - Dječija nedjelja, koji je upućen centrima za socijalni rad 6.7.2020. godine, saopćilo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana