FENA biznis     | 02.10.2020. 12:56 |

Poslovna sedmica održivog razvoja 2020 u online formatu

FENA Saopćenje

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP)  u Bosni i Hercegovini (BiH), uz podršku Vlade Švedske, i ove godine organizuje Poslovnu sedmicu održivog razvoja/SDG Business Week, sedmicu tokom koje će biti promovisani Ciljevi održivog razvoja (Sustainable Development Goals - SDGs), s posebnim naglaskom na oporavak, liderstvo i inovacije.

SDG Business Week 2020, koji će se održati od  5. do 9. oktobra 2020. godine, je nastavak promocije Ciljeva održivog razvoja i uspješno održane Poslovne sedmice održivog razvoja 2019, koja je okupila više od 400 učesnika, kao i eminentne goste predavače iz cijelog svijeta.

Karakteristika ovogodišnje Poslovne sedmice održivog razvoja jeste da se većina događaja organizuje u online formatu. Glavni događaj svakako je ceremonija dodjele Nagrada za biznis lidere održivog razvoja, a koja će se održati 6. oktobra 2020. godine u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

 

U okviru Poslovne sedmice održivog razvoja 2020 učesnici će biti u prilici da online prisustvuju i učestvuju u radu:

-          Online konferencije „Digitalna transformacija za samoodrživu ekonomiju“ – 5. oktobar 2020. godine – događaj kojim će biti otvoren ovogodišnji SDG Business Week i na kojem će se predstaviti Evropska digitalna strategija (jedinstveno digitalno tržište) kao i specifični primjeri vladinih politika/mehanizama koji su korišteni u EU državama kao podrška ovoj vrsti tranzicije prema digitalnoj ekonomiji. Događaj će otvoriti ambasadorica Švedske u BiH, Nj.E. Johanna Strömquist, i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH, Steliana Nedera.

-          „Vodstvo u krizi: Preispitivanje statusa quo“ – 7. oktobar 2020. godine – Leaders Tribe će okupiti na jednom mjestu eksperte iz cijeloga svijeta koji će razgovarati o paradigmatskoj promjeni koju trebaju napraviti vlade, obrazovni, zdravstveni i poslovni sektori ukoliko žele donijeti korist ovoj Planeti.

-          SDG Accelerator za mala i srednja preduzeća – Savjetodavni odbor - 8. oktobar 2020. godine – prezentacije poslovnih slučajeva pred Savjetodavnim odborom koji čine 4-6 eksperata

-          Panela na temu: „Uloga preduzetničkih univerziteta u stvaranju nove generacije preduzetnika i intra-preduzetnika: Vizija 2030 – 9. oktobar 2020. godine - u radu panela će učestvovati mladi inovatori i biznis lideri koji će diskutovati o budućnosti poslovanja i vrijednosti obrazovanja u promociji novih preduzetnika kao i podršci intra-preduzetnicima unutar kompanija.

Poslovna sedmica održivog razvoja 2020 se organizuje u okviru projekta “Podrška pripreme za implementaciju Ciljeva održivog razvoja i uključivanje privatnog sektora“ koji implementira UNDP BiH, a finansira Vlada Švedske.

 

Napominjemo da je učešće medijskih predstavnika moguće i na spomenutim online događajima, uz prethodnu registraciju na linku https://zamisli2030.ba/sdg-business-week-2020-2/

 

Kontakt informacije:

McCANN Sarajevo

Zmaja od Bosne 74, 71000 Sarajevo,
Bosna i Hercegovina
t + 387 33 267 110 
f + 387 33 267 121  
alena.kulenovic@mccann.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta