Bosna i Hercegovina     | 02.10.2020. 11:31 |

„Dnevni avaz“ danas obilježava 25 godina od izlaska prvog broja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - „Dnevni avaz“ danas obilježava veliki jubilej – 25 godina od izlaska prvog broja.

Kako podsjećaju iz "Avaza", 2. oktobra 1995. godine, u opkoljenom Sarajevu, novinari i urednici „Dnevnog avaza“ pripremili su prvi broj, u kojem je intervju dao prvi predsjednik Predsjedništva RBiH rahmetli Alija Izetbegović. Odštampan je u podrumu štamparije, koja je višestruko pogođena granatama.

- „Dnevni avaz“ je tokom proteklih 25 godina postao mnogo više od najprodavanijeg bh. proizvoda, najrelevantnijeg izvora informacija i najutjecajnijeg medija u našoj državi - navodi se u saopćenju.

Povodom ovog velikog jubileja produciran je i kratki dokumentarni film u kojem o „Avazu“ govore utemeljitelj Fahrudin Radončić, danas predsjednik Saveza za bolju budućnost, intelektualac i industrijalac, Mladen Dakić, urednik i novinar koji je od prvog dana u „Dnevnom avazu“, Abdulah Sidran, akademik, Emir Hadžihafizbegović, naš proslavljeni glumac, Halid Bešlić muzička legenda i Tomo Papac, čitalac „Avaza“ iz Živinica koji i danas čuva prvi broj.

- „Avaz“ je nastao i rastao uz nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu. Postao je neodvojivi dio identiteta države u koju je utkao ne samo ogromni trud, znanje, struku i rad novinara urednika i svih uposlenika nego i svaki zarađeni dinar, i to vidljivo, transparentno, kroz najuspješnije poslovne investicije i graditeljske pothvate koji danas krase bh. gradove. Naše printano izdanje nerijetko je jedino što iz Sarajeva redovno dolazi u najzabačenija bh. mjesta, povratnička mjesta i zaboravljene lokalne zajednice. „Avaz“ je bio i ostao najsnažnija medijska platforma za glas branilaca i graditelja države, ali i glas obespravljenih, prognanih, diskriminiranih građana željnih promjena, napretka i boljeg života – istakao je glavni i odgovorni urednik „Dnevnog avaza“ Tarik Lazović.

Kao društveno odgovorna kompanija, „Avaz“ svake godine svoje milionske dobiti ulaže u projekte koji donose i dobrobit široj zajednici, otvaraju nova radna mjesta i doprinose razvoju cijele države, saopćeno je.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo