Regija     | 01.10.2020. 19:20 |

Epidemiološke oscilacije u Srbiji - za 24 sata 111 novozaraženih

FENA Agencije

BEOGRAD, 1. listopada (FENA) - Srbija je u četvrtak za protekla 24 sata registrirala još jednu žrtvu infekcije covidom-19, a među 6.139 testiranih uzoraka otkriveno je 111 slučajeva pozitivnih na koronavirus.

Na bolničkom liječenju je 276 oboljelih, od kojih su na respiratorima 23 pacijenta, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo zdravlja.

Po podacima za posljednjih nekoliko dana, u Srbiji su 27. rujna bila prijavljena 72 slučaja zaraze, dan kasnije 30, da bi 2. rujna bilo 65, a u srijedu 30. rujna 72 slučaja.

Od proglašenja pandemije napravljeno je ukupno 1.140.378 testiranja, registrirano 33.662 slučajeva zaraze, a od službenog početka epidemije u Srbiji 6. ožujka umrlo je 750 osoba.

Prema posljednjim službenim podacima stopa smrtnosti je 2,23 posto.

U domovima zdravlja diljem Srbije je danas je počelo cijepljenje protiv sezonske gripe, a u prvom kontingentu osigurano je oko 350.000 doza.

Trenutna epidemiološka situacija je povoljna i domovi zdravlja su sigurna sredina da bi se primilo cjepivo, izjavila je članica Kriznog stožera Darija Kisić Tepavčević iz naciopnalnog Instituta za javno zdravlje "Batut".

Ona je kao rizične skupine istaknula kronične bolesnike, trudnice i pretile osobe, korisnike ustanova socijalne skrbi i kolektivnog smještaja, te djelatnike u zdravstvenom sustavu.

"Ova sezona je specifična jer imamo pandemiju koronavirusa, respiratorne infekcije koja se prenosi na isti način kao i gripa, pa je najbolje spriječiti komplikacije i izbjeći sudar te dvije infekcije", preporučila je dr Kisić Tepavčević, prenosi Hina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'