FENA biznis     | 01.10.2020. 17:31 |

Projekt '100 najvećih u BiH' dm prvi po prihodu u svojoj djelatnosti

FENA Saopćenje

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Među najuspješnijim privrednim subjektima naše zemlje, kompanija dm drogerie markt se i ove godine pozicionirala kao prvoplasirana kompanija po ostvarenom prihodu u svojoj djelatnosti za 2019. godinu, koji iznosi 171,832,898 KM.

Sarajevo, 1.10.2019. – Na 33. po redu izboru „100 najvećih u BiH“, projektu kojeg tradicionalno organizuju Poslovne novine u suorganizaciji sa Vanjskotrgovinskom komorom (VTK) BiH i bonitetnom agencijom LRC Sarajevo, kompaniji dm drogerie markt BiH dodijeljeno je priznanje „100 najvećih u BiH” za prvo mjesto u djelatnosti Trgovina na malo kozmetičkim i toaletnim proizvodima u specijaliziranim prodavnicama.

 „U vrijeme kada se svjetska ekonomija bori sa posljedicama pandemije koronavirusa,  promovisanje uspješnih kompanija koje počivaju na transparentom radu i stimulišu domaće tržište je od velikog značaja. Ovogodišnji izbor je uspio ponovo staviti privredu u fokus, a mi ćemo se, ponosni što smo ponovo prepoznati kao uspješni generatori biznisa, i dalje truditi da svojim radom unapređujemo poslovnu klimu u BiH”, izjavila je Kristina Ćosić, članica Uprave dm-a.

Ukupno, ove godine, analizirano je 34.516 kompanija iz Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta, koje su u roku predale svoje završne račune nadležnim entitetskim agencijama. Od ovog broja, 764 velikih, srednjih i malih kompanija je pronašlo mjesto na rang-listama 100 najvećih u BiH, i to po prihodu, dobiti, izvozu. Sve zajedno, rangirane kompanije, ostvarile su 30,764 milijarde KM prihoda u protekloj godini.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 14 godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa 768 zaposlenika i 78 prodavnica u 44 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2018/19. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 188,2 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

 

Saopštenja za javnost na raspolaganju su Vam na: https://www.dm-drogeriemarkt.ba/pr-i-mediji, a arhiva fotografija na https://www.dm-drogeriemarkt.ba/pr-i-mediji/fotografije-za-medije

Za više informacija molimo Vas kontaktirajte:

Ajla Hadžić, menadžer Marketinga, dm drogerie markt d.o.o.

Tel: 033/778 300, e-mail: ajla.hadzic@dm-drogeriemarkt.ba

Alena Kulenović - Delić, PR Manager, agencija McCann

Tel: 033/267 121, e-mail: alena.kulenovic@mccann.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo