Bosna i Hercegovina     | 01.10.2020. 14:29 |

Civilna zaštita Općine Centar pozvala građane da provjere dimnjake i instalacije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Imajući u vidu da uskoro počinje sezona grijanja, Štab civilne zaštite Općine Centar Sarajevo upozorio je građane da provjere dimnjake i uređaje za grijanje na plin, struju i čvrsta goriva.

Podsjećaju građane da je potrebno redovno servisirati uređaje za zagrijavanje, izvršiti  uklanjanje lako zapaljivih materija oko dimnjaka na tavanskom prostoru, prije puštanja u rad grijanja izvršiti provjeru ispravnosti uređaja - peći, te izvršiti ispitivanje prohodnosti dimnjaka i po potrebi ga očistiti.

Posebno napominju da je strogo zabranjeno u isti dimnjak spajati odvode iz peći na plinska i čvrsta goriva, saopćeno je iz Općine Centar.

- Pozivamo građane da poduzmu sve mjere opreza, a da u slučaju izbijanja požara odmah pristupe njegovom gašenju priručnim sredstvima i da što hitnije obavijeste vatrogasce na broj telefona 123, Centar za obavještavanje 121 i policiju na broj 122, kako ne bi došlo do ugrožavanja ljudskih života i materijalnih dobara - naglasili su iz Civilne zaštite Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'