Sport     | 01.10.2020. 09:58 |

Sarajevo večeras dočekuje Celtic za plasman u grupnu fazu Evropske lige

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Fudbaleri Sarajeva večeras dočekuju ekipu škotskog Celtica u playoff meču za plasman u grupnu fazu Evropske lige. 

Utakmica će biti odigrana u 20 sati na stadionu "Bilino polje" u Zenici, jer stadion "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu ne ispunjava uslove za ovo takmičenje. 

"Bordo" tim će protiv favorizovanog protivnika pokušati prvi put izboriti plasman u grupnu fazu Evropske lige, a posljednji put je ovu priliku imao u sezoni 2014/15. kada je poražen od Borussia Mönchengladbach s ukupnih 10:2. Prethodno je u sezoni 2009/10. u playoffu poraženo od rumunskog Cluja s ukupnih 3:2. 

Trener Sarajeva Vinko Marinović izjavio je da su njegovi igrači maksimalno iskoristili protekli period da se što bolje priprema za utakmicu sa Celticom.

- Celtic je odličan tim koji u svom sastavu ima dosta reprezentativaca. Morat ćemo biti maksimalno koncentrisani, a zalaganje i koncentracija morat će biti na zavidnom nivou. To je jedini način da dođemo do pozitivnog rezultata. Vjerujem da je naš nogomet napredovao i mi ćemo to dokazati - rekao je Marinović. 

Nakon što je u drugom pretkolu Lige prvaka poražen od Dinama iz Bresta s 2:1, aktuelni prvak BiH u trećem kolu kvalifikacija za Evropsku ligu s 2:1 bio je bolji od Budućnosti iz Podgorice. 

Sarajevo je protiv Celtica igralo prošle sezone na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u prvom pretkolu Lige prvaka, kada je škotski tim slavio s 3:1, a potom su u gostima poraženi rezultatom 2:1.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'