Bosna i Hercegovina     | 01.10.2020. 09:52 |

Podignuta optužnica protiv četiri osobe za nezakonit promet cigareta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv četiri osobe koje se terete za nezakonit promet oko 7.000 kutija cigareta, tržišne vrijednosti od više desetina hiljada KM.

Optužnica je podignuta protiv Gordana Kosjerina, rođenog 1966. u Sarajevu nastanjenog u Ljubinju, Draženka Pudara, rođenog 1981. u Mostaru gdje je i nastanjen, Vlade Lugonje, rođenog 1984. u Ljubinju nastanjenog u Banjoj Luci i Đorđa Kosjerina, rođenog 1993. u Ljubinju.

Optuženi se terete da su radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi nabavili veliku količinu cigareta bez odgovarajućih akciznih markica Bosne i Hercegovine, a radi njihove daljnje prodaje na ilegalnom tržištu duhana, te cigarete skrivali i prevozili drugim osobama, radi njihove daljnje prodaje.

U optužnici je navedeno da su, u najmanje tri navrata, optuženi organizirali prijevoz i distribuciju ilegalnih cigareta, u količini od oko 7.000 kutija, koje su otkrivene i zaplijenjene prilikom transporta na području Hadžića i Gornjeg Vakufa.

Optuženi se terete da su nezakonito stavili u promet proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, čime su počinili kazneno djelo "nedozvoljen promet akciznih proizvoda" iz Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'