Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje

SDP BiH će nastaviti da insistira na stavljanju javnog novca u funkciju naroda i privrede

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine smatra da su HDZ i SDA odbijanjem razmatranja po hitnom postupku SDP-ovog “Korona 2”, odnosno Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih koronavirusa, još jednom potvrdili svoju nezainteresovanost za probleme i privrede i građana FBiH. 

Odbijanjem razmatranja zakonskog rješenja kojim bi se osigurala opsežna sistemska podrška radnicima i privredi u cjelini, SDA i HDZ su okrenuli leđa građanima Federacije BiH. Odbijanje paketa pomoći građanima i privredi bez ikakvog obrazloženja pokazuje da su oni ipak jedinstveni, bar kada je u pitanju zadržavanje budžetskog novca za vlastite potrebe. 

Potrebe i olakšice privredi su za SDA i HDZ očito potpuno nebitne uoči lokalnih izbora. Budžet im je izgleda važnije čuvati za izbornu kampanju nego za narod kojem novac zapravo i pripada. Unatoč sramotnoj, zakašnjeloj i potpuno nedostatnoj pomoći privredi, SDA i HDZ ostaju ustrajni u sebičnom zanemarivanju egzistencijalnih potreba građana. 

SDP BiH će nastaviti da insistira na stavljanju javnog novca u funkciju naroda i privrede, te ćemo i dalje nuditi zakonska rješenja u tom smjeru. Javni novac ne smije biti izvor bogaćenja i očuvanja vlasti vladajućih elita, nego mora isključivo biti stavljen u funkciju očuvanja i kreiranja radnih mjesta.

SDP
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.