Kultura     | 30.09.2020. 13:24 |

'Šopovi dani na Plivi' od 4. do 10. listopada

FENA Saopćenje

JAJCE, 30. rujna (FENA) - Hrvatsko kulturno društvo Napredak - podružnica Jajce od 4. do 10. listopada organizira 19. po redu "Šopove dane na Plivi", a središnji gost manifestacije bit će književnik i scenarist Josip Mlakić.

Program će početi 4. listopada u 19 sati izložbom likovnih radova koji su nastali na "XXI. Likovnoj koloniji Breške", a izložba će biti postavljena u Domu kulture u Jajcu.

Književna večer posvećena Nikoli Šopu pod nazivom "Nikola Šop u posjeti Jajcu" održat će se 7. listopada u Domu kulture u Jajcu. Uz prigodne recitale i slovo o Šopu prisutni će se prisjetiti lika i djela ovog "najdražesnijeg pjesnika", kako ga nazva veliki Tin Ujević, navode organizatori.

Središnja književna večer održat će se 9. listopada u Domu kulture u Jajcu, a na njoj će se predstaviti književnik Josip Mlakić.

U sklopu manifestacije, u subotu 10. listopada, upriličit će se polaganje cvijeća na spomen-bistu pjesnika Nikole Šopa, nakon čega će se održati "Jutarnje pjesničko druženje" kada će se predstaviti i ostali gostujući pjesnici, među kojima su Berislav Jurić, Almin Kaplan, Merima Handanović, Radmilo Radovanović, Stjepan Zelenika, Anto Zirdum i ostali.

Manifestacija će biti zatvorena 10. listopada jazz koncertom na kojem će nastupiti "Palamida Duo" – Jimmy Budeš (klavir) i Marin Klarić (saksofon).

Na zatvaranju će biti dodijeljene nagrade učenicima za najbolji literarni, kao i za najbolji likovni rad.

Organizaciju Šopovih dana na Plivi, kao jednu od najznačajnijih književnih manifestacija u Bosni i Hercegovinu, pomogli su Općina Jajce i Središnja uprava HKD Napredak.

"Mole se svi posjetitelji da se pridržavaju epidemiološkim mjera koje su propisale nadležne vlasti", priopćili su organizatori.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana