Bosna i Hercegovina     | 30.09.2020. 10:30 |

Podignuta optužnicu protiv Predraga Jovanovića za nezakoniti promet duhana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. septembra (FENA) - Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Predraga Jovanovića, rođenog 1972. u Sarajevu, ranije osuđivanog, državljanina BiH, koji se tereti da je nezakonito pribavio veću količinu akcizne robe - duhana, koji nije bio obilježen kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom BiH, s namjerom da duhan stavi u promet na ilegalnom tržištu.

Prema navodima optužnice, optuženi je rezani duhan u količini od oko 180 kg, za koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, prevozio u putničkom vozilu, te su ga na području Olova kontrolisali policijski službenici MUP-a KS koji su pronašli i oduzeli duhan.

Iznos utajenih akciznih davanja za navedenu količinu duhana iznosi oko 25.000 KM, te se nezakonitim prometovanjem velikih količina duhana nanosi šteta budžetu i svim građanima Bosne i Hercegovine, a počinioci krivičnih djela stiču velike iznose nezakonite imovinske koristi.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda u pokušaju iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'