Stranačke aktivnosti     | 30.09.2020. 10:14 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Šef kluba poslanika SDS-PDP u Predstavničkom domu BiH i predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović razgovarao je danas sa ambasadorom Japana u BiH Hideyuki Sakamotom o ekonomskom stanju u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je naglašen značaj ulaganja Japana u Bosnu i Hercegovinu i podrške japanskih razvojnih agencija kroz brojne projekte koji imaju pozitivan uticaj na života građana.

Govoreći o potrebi ubrzanijeg napretka Bosne i Hercegovine, Šarović je posebno istakao da je ključ napretka cijele zemlje u najbitnijim reformama i stvaranju povoljnog ambijenta za poslovanje i strane investicije, što između ostalog uključuje i usvajanje neophodnih zakona u Parlamentu BiH.

Ambasador Sakamoto najavio je da će Japan i u narednom periodu nastaviti pomagati BiH u različitim segmentima a što osim ekonomije uključuje obrazovanje, zdravstvo, kulturu deminiranje, kao i u druge oblasti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo