Bosna i Hercegovina     | 30.09.2020. 07:35 |

Tribinom u Cazinu počinje obilježavanje Evropskog mjeseca doniranja organa

FENA Saopćenje

SARAJEVO/CAZIN, 30. septembra (FENA) - Udruženje Donorska mreža BiH i Udruženje dijaliziranih i transplantiranih pacijenata FBiH, uz pokroviteljstvo premijera USK Mustafe Ružnića i gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića, organizaju tribinu 'U susret europskom danu darivanja organa', koja je najavljena za danas u Cazinu.  

Bit će to prvi u nizu događaja u BiH kojim će Donorska  mreža BiH i Udruženje dijaliziranih i transplantiranih pacijenata FBiH (DITB FBiH) obilježiti Evropski mjesec doniranja organa te ukazati na najznačanije aspekte, probleme i položaj pacijenata u BiH.

Na tribini će, u svojstvu izlagača, sudjelovati prof.dr. Enisa Mešić, prof.dr. Senaid Trnačević, dr. Narhela Mujačić, predstavnik Islamske zajednice u Cazinu te predsjednik DITB FBiH Tomislav Žuljević.

- Teme izlaganja su bubrežne bolesti, prevencija i liječenje, transplantacija organa u BiH, uloga i značaj Donorske mreže u BiH, doniranje organa u islamu i smrt mozga te će biti prikazana dva kratka dokumentarna filma - najavio je organizator.

 Javna tribina 'U susret europskom danu darivanja organa' bit će održana u JU Kulturni centar Cazin, s početkom u 18.30 sati.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!