Stranačke aktivnosti     | 29.09.2020. 20:48 |

Saopćenje za javnost Stranke demokratske akcije (SDA)

FENA Saopćenje

Kantonalni odbor SDA Sarajevo pozdravlja veliki uspjeh Ministarstva saobraćaja KS koje je u saradnji sa Ministarstvom finansija, upravom GRAS-a, ali i velikim brojem eksperata iz različitih oblasti iz stručnih savjeta SDA, kreiralo "Sporazum o rješavanju problema KJKP GRAS d.o.o." a koji je dobio saglasnost Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo.

Za ovaj Sporazum se zasigurno može reći da je najveći korak do konačnog rješavanja jednog od gorućih problema Kantona Sarajevo, a u prilog tome govore i stavovi sindikata GRAS-a da se radi o „historijskom sporazumu“ jer je, po njihovim riječima, prvi put ikad od Vlade došao dokument koji je jasno definisao sve slabosti, ali i propisao precizne instrukcije o obavezama i koracima Vlade s jedne strane, i uprave preduzeća s druge.

Previše dugo su građani KS, kao i samo preduzeće GRAS, bili taoci populista - koji su nekada dolazili i iz naših redova, a čije velike riječi nisu pratili ozbiljan pristup, stručnost i hrabrost za sistemskim rješavanjem ovog problema. 

Građani KS su konačno zaslužili javni prijevoz dostojan čovjeka, a oni koji su doveli GRAS do ovoga stanja, od onih koji su se ranije nedomaćinski odnosili prema imovini tog preduzeća i primali višak nepotrebnog kadra, pa do Fortine Vlade koja je nabavljala polovne i rashodovane trolejbuse po desetostruko većoj cijeni, zaslužili su da za to odgovaraju.

PRESS SLUŽBA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu