Bosna i Hercegovina     | 29.09.2020. 14:11 |

Jačanje kapaciteta institucija za rješavanje rodno zasnovanog nasilja u HNŽ-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. rujna (FENA) - Koordinacijsko tijelo za preveniranje, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i Gender centar Federacije BiH u utorak su u Mostaru održali educiranje na temu "Jačanje kapaciteta institucija za rješavanje rodno zasnovanog nasilja u HNŽ-u".

Educiranje je organizirano u sklopu projekta koji traje od 1. lipnja do 30. studenoga ove godine, a kojega financijski podupire Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Jedna od temeljenih aktivnosti projekta je educiranje zaposlenika u centrima za socijalni rad i pripadnika policijskih uprava s područja HNŽ-a koji se susreću s nasilnicima i žrtvama svih oblika obiteljskog nasilja, objavila je Vlada HNŽ-a.

Predavači na educiranju bili su Emina Jusufbegović, stručna savjetnica iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a i Ahmet Salčin, zamjenik direktora organizacije "Vaša Prava" u Uredu u Mostaru.

Vlada HNŽ-a, u studenom 2019. godine, utemeljila je Koordinacijsko tijelo za preveniranje, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji sastavljeno od predstavnika Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave te centara za socijalni rad iz Mostara, Konjica i Čapljine.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo