Bosna i Hercegovina     | 29.09.2020. 08:40 |

Arnaut uvodničar na Konferenciji o sprječavanju sukoba interesa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. septembra (FENA) - Poslanik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Damir Arnaut učestvovat će na Konferenciji o sprječavanju sukoba interesa koja je najavljena za danas u Sarajevu.

Skup organiziraju Transparency International (TI) i Fondacija Centar za javno pravo (FCJP) te će se okupljenima obratiti izvršna direktorica TI BiH Ivana Korajlić i predsjednik FCJP Edin Šarčević, najavljeno je.

Tajnica Povjerenstva za sukob interesa Republike Hrvatske Majda Uzelac i Arnaut će prezentirati uvodne referate akademskih radova koje su o toj temi izradili za potrebe objavljivanja u zborniku FCJP.

Arnaut je podsjetio da je usvajanje novog Zakona o sukobu interesa u institucijama BiH jedan od 14 kriterija koje je Evropska komisija postavila pred BiH za potrebe napretka na EU putu, a prijedlog zakona nedavno je usvojen u Predstavničkom domu u prvom čitanju, dok drugo čitanje predstoji u prvoj polovini oktobra.

- S tim u vezi, iskustva Republike Hrvatske, na čijem zakonu je ovaj prijedlog modeliran i koja je zemlja koja bilježi izuzetno dobre rezultate u borbi protiv sukoba interesa, su od posebnog interesa te će učešće Uzelac na konferenciji značajno pomoći u sagledavanju svih aspekata tog pitanja - kazao je Arnaut.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'