Bosna i Hercegovina     | 28.09.2020. 22:06 |

Čović: Sporazum HDZ BiH – SDA osnova za približavanje stavova Hrvata i Bošnjaka

FENA Agencije

ZAGREB, 28. rujna (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u ponedjeljak je nakon sastanka s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem rekao kako je trenutni tretman Hrvata u BiH put za trajno nefunkcioniranje te države.

Jedan od načina za pomak po pitanju novog izbornog zakona u BiH je "razgovarati", kao na susretu u Zagrebu, te da se "shvati da je opasno najmalobrojniji narod dovesti u poziciju manjine, a taj izraz se počeo koristiti u političkom izrazu Sarajeva", izjavio je Čović nakon sastanka.

"To je put za trajno nefunkcioniranje Bosne i Hercegovine", naglasio je Čović u izjavi pred Banskim dvorima, navodi Hina.

Na sastanku u Zagrebu bilo je riječi i o međustranačkim sporazumima HDZ BiH – SDA koji su, po Čovićevim riječima, osnova za približavanje stavova hrvatske i bošnjačke strane.

"Tim sporazumima definirani su rokove i načine što treba raditi do kraja godine kako bi se iduće godine usuglasili u parlamentu. Naravno da i dalje imamo različite poglede kako to raditi i kojom dinamikom. Ja sam insistirao da se držimo tih sporazuma koje smo zajedno potpisali i čiji su svjedoci bili brojni predstavnici međunarodnih institucija u BiH", rekao je Čović.

Razgovor triju čelnika ocijenio "ugodnim" te je zahvalio Hrvatskoj i hrvatskom premijeru na pomoći u europskom putu Bosne i Hercegovine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo