Bosna i Hercegovina     | 28.09.2020. 15:09 |

ŽZH za sudska izvršenja isplatila 3.051.938,13 KM

FENA Agencije

ŠIROKI BRIJEG, 28. rujna (FENA) - Unatoč teškoj proračunskoj godini i velikom padu prihoda Županija Zapadnohercegovačka (ŽZH) je i ove godine nastavila s izmirenjem sudskih izvršenja.

Kako doznaje Fena iz Ministarstva financija ŽZH, ovih dana je sa pozicije sudskih izvršenja isplaćen iznos od 1.411.529,59 KM. Preko 95 posto isplaćenih sredstava uplaćeno je na račune prosvjetnih djelatnika. Riječ je o tužbama proračunskih korisnika iz ranijih godina. Prošle godine iz županijskog proračuna za ove svrhe izdvojeno je 1.640.408,54 konvertibilnih maraka. Tako je samo u posljednje dvije godine na ime obaveza nastalih sudskim presudama proračunskim korisnicima isplaćeno 3.051.938,13 KM.

Iz Ministarstva financija ŽZH navode i kako je plaćanje vršeno temeljem redoslijeda zaprimanja pravomoćnih sudskih ovrha koje su teretile transakcijski račun. Županijski ministar financija Toni Kraljević više puta je istakao kako je cilj ubrzati isplate po sudskim presudama. 

-Riječ je o ovrhama koje terete transakcijski račun Proračuna ŽZH e, te nam izmirenje ovih obveza ostaje visoko među prioritetima za isplatu i u narednom razdoblju - zaključio je Kraljević.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!