Stranačke aktivnosti     | 28.09.2020. 11:46 |

Saopćenje za javnost OO SDA Stari Grad

FENA Saopćenje

Povodom otvorenog pisma koje je uputila Općina Stari Grad na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem u kojem se tvrdi kako istražni procesi koje su pokrenule relevantne pravosudne i policijske institucije „pokušavaju narušiti ugled ove lokalne zajednice“ Općinski odbor SDA Stari Grad izdaje sljedeće saopćenje za javnost:

-Panična reakcija odlazećeg načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića predstavlja brutalan i nedozvoljeni pritisak na pravosudne i policijske institucije te pokušaj ometanja pravosuđa.

-Pravosudne i policijske institucije moraju imati pravo na neovisnu i efikasnu istragu, ali je očito da Hadžibajrić smatra da on može biti iznad zakona.

-Građani Starog Grada već godinama trpe samovolju načelnika ohrabeni su činjenicom da na vidjelo izlazi istina o djelovanju aktuelnog načelnika koji je mandate iskoristio samo za vlastitu korist i u interesu svoje kriminalne klike. 

-Došlo je vrijeme da Hadžibajrić položi račun i pravosudnim institucijama, ali i građanima na predstojećim lokalnim izborima.

-Apsurdno je da Hadžibajrić istrage naziva narušavanjem ugleda, a jedino što on radi posljednjih godina je narušavanje ugleda Općine Stari Grad koja je od samog srca Bosne i Hercegovine, postala marginalna lokalna zajednica od koje koristi ima samo načelnik i njegovi najbliži saradnici.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'