Svijet     | 28.09.2020. 10:56 |

Broj slučajeva Covid-19 u Indiji premašio šest miliona

FENA Internet

NEW DELHI, 28. septembra (FENA) - Broj slučajeva Covid-19 u Indiji premašio je u ponedjeljak šest miliona dok istovremeno raste zabrinutosti zbog predstojećeg vjerskog festivala.

Ukupan broj slučajeva obolijevanja od Covid-19 u Indiji iznosi 6.074.703, objavilo je u ponedjeljak federalno ministarstvo zdravstva, s porastom od 82.170 slučajeva u posljednja 24 sata. Broj umrlih popeo se na 95.542, nakon što je zabilježeno 1.039 smrtnih slučajeva, prenosi dpa.

Pandemija se širi brže u Indiji nego bilo gdje drugdje u svijetu, ali je u međuvremenu sedmodnevni prosjek novih slučajeva opao, izvijestio je Times of India pozivajući se na podatke Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Indija bi trebala postati zemlja koja je najteže pogođena pandemijom do sljedećeg mjeseca, pretekavši Sjedinjene Države, gdje je zabilježeno više od sedam miliona zaraženih koronavirusom.

Vlasti i ljekari upozorili su na dva ključna događaja u Indiji sljedećeg mjeseca - početak hinduističkog vjerskog festivala, kao i izbori u državi Bihar s oko 72 miliona birača.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'