Bosna i Hercegovina     | 27.09.2020. 18:55 |

Krizni štab KS -Izbjegavati odlaske u zemlje u kojima je povećan broj zaraženih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. septembra (FENA) - Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom upozoravaju građane Kantona Sarajevo da izbjegavaju odlaske u susjedne zemlje, ali i u sve one u kojima je u posljednje vrijeme došlo do značajnijeg povećanja broja zaraženih koronavirusom.

Članovi Kriznog štaba su pozivali sve osobe iz Kantona Sarajevo koje su u posljednjih 14 dana boravile u ugroženim zemljama da budu posebno oprezni i odgovorni, da prate pojavu mogućih simptoma, te sve svoje kontakte svedu na najmanju moguću mjeru

U slučaju pojave simptoma akutne respiratorne bolesti sa povišenom temperaturom, općom malaksalosti, suhim kašaljem, gubitkom čula okusa i mirisa, neophodno je da se odmah jave nadležnoj zdravstvenoj službi.

S tim u vezi, iz Kriznog štaba još jednom pozivaju sve  sugrađane na odgovorno provođenje svih propisanih javno-zdravstvenih mjera, prije svega na obavezno nošenje zaštitne maske, održavanje higijene ruku toplom vodom i sapunom, držanje propisane distance od najmanje 1,5 metara, te stalno prozračavanje prostora u kojem borave.

Iz Kriznog štaba poručuju da je sve ovo neophodno kako bi epidemiološka situacija u našem kantonu ostala povoljna, jer je trenutno takva zahvaljujući upravo dobro provedenim javno-zdravstvenim mjerama od strane  građana.

Naglašavaju i kako se na provođenju ovih mjera treba i dalje istrajavati, ali i insistirati, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo