Sport     | 27.09.2020. 13:53 |

U Dubrovniku prvi službeni judo turnir u svijetu nakon višemjesečne pauze

FENA Agencije

ZAGREB, 27. rujna (FENA) - Europski kup za seniore, koji će se 3. i 4. listopada održati u Dubrovniku u dvorani Gospino polje, bit će prvi službeni judo turnir u svijetu nakon višemjesečne pauze održavanja natjecanja zbog pandemije koja je zaustavila sportska natjecanja.

U vremenu kada se svi planovi uzimaju s oprezom, Europska judo unija (EJU) i Međunarodna judo federacija (IJF) pokazali su koliko vjeruju u organizacijske sposobnosti Hrvatskog judo saveza (HJS), kao i lokalnih klupskih struktura iz JK Dubrovnik 1966.

Reprezentativne pripreme u Poreču pokazale su kako Hrvatski judo savez i u doba iznimnih epidemioloških mjera može organizirati međunarodni trening kamp. Zbog toga je potvrđeno održavanje Europskog kupa za seniore u Dubrovniku, koje će biti uvodno natjecanje za Grand Prix u Budimpešti.

"Pristupili smo organizaciji Europskog kupa u Dubrovniku s velikom željom da damo svoj doprinos povratku svjetskog natjecateljskog juda na tatami. Zbog posebnosti natjecateljske situacije mogli bismo u Dubrovniku ugostiti jaka svjetska imena, a napravit ćemo sve što je u našoj moći da turnir prođe u najboljem redu", izjavio je Hrvoje Lindi, glavni tajnik HJS-a i sportski direktor EJU-a.

Također, Međunarodna judo federacija (IJF) u službenom newsletteru je izdvojila Grand Prix u Zagrebu kao događanje koje se planira održati, ukoliko epidemiološka situacija to dopusti, do kraja ove godine. Zagreb je tako ostao u kalendaru kvalifikacija za Olimpijske igre, dok su se na listi otkazanih turnira našle svjetske metropole poput Tokija i velikog Grand Slama u glavnom gradu Japana, prenosi Hina.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo