Kultura     | 26.09.2020. 10:18 |

Dječji festival 'Na jedrima glazbe' Ljubuški ove godine u online izdanju

FENA Nada Landeka

LJUBUŠKI, 26. rujna (FENA) - Zbog epidemiološke situacije, 26. izdanje Dječjeg festivala "Na jedrima glazbe" Ljubuški održat će se online od 5. do 9. listopada, a pripreme za taj festival su u punom jeku.

Audicije za spomenuti festival održane su u veljači, kada su odabrana djeca koja će nastupati na festivalu.

- Odlučeno je da se unatoč svim mjerama i ove godine festival održi, ali u malo drugačijem obliku. Za vrijeme trajanja mjera naš festivalski bend je napravio matrice i djeca su kod kuće vježbala odabrane pjesme - kazala je u razgovoru za Fenu voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i zajedničke poslove grada Ljubuškog Sandra Bradvica.

Istaknula je kako se dio proba održavalo online s mentorima, a nakon popuštanje mjera počeli su se snimati audio zapisi.

- Nakon snimanja audio zapisa, snimljeni su i video materijali. Svi spotovi su snimljeni, trenutno je zadnja faza montaže - naglasila je Bradvica.

Voditelja Odsjeka za društvene djelatnosti i zajedničke poslove grada Ljubuškog kazala je kako će se mladi Ljubušaci umjesto na Centru malih športova, ovaj put publici predstaviti preko društvenih mreža.

- Izvođače ćemo predstaviti putem službene facebook stranice Dječjeg festivala "Na jedrima glazbe" Ljubuški, gdje će pratitelji glasovati na način da "lajkaju" videospot svog omiljenog izvođača. Izvođači koji skupe najviše "lajkova" za vrijeme trajanja glasovanja osvojit će prvo, drugo i treće mjesto po izboru publike. Stručni žiri će izabrati prvo, drugo i treće mjesto po njihovoj procjeni, kao i najsimpatičniju izvedbu. Izvođač s najviše glasova publike je ujedno i pobjednik festivala - pojasnila je Bradvica.

Na ovogodišnjem festivalu predstavit će se 12 izvođača s 10 točaka (2 dueta). Spotovi su snimani na raznim turističkim destinacijama grada Ljubuškog poput Tvrđave herceg Stjepana, vodopada Kravice, vodopada Koćuše, park u Vitini i Ljubuškom, rimski logor Bigeste, kupalište Baščina i dr.

Festival se i ove godine održava u organizaciji Grada Ljubuškog.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta