Bosna i Hercegovina     | 25.09.2020. 15:48 |

Cikotić posjetio Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - U sklopu posjeta sigurnosnim institucijama BiH, delegacija Ministarstva sigurnosti BiH, predvođena ministrom Selmom Cikotićem, danas je posjetila Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Goste je pozdravio direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević koji ih je upoznao s aktuelnostima u provođenju temeljnih nadležnosti te institucije koje se odnose na planiranje i provođenje osnovne policijske obuke  I. i II. nivoa kadeta SIPA-e, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Granične policije BiH, te svih vidova specijalističke obuke, usavršavanja i treninga policijskih, ali i državnih službenika svih nivoa vlasti BiH.

Vujević je naglasio da su, preseljenjem u novi kompleks, uslovi za rad sa kadetima podignuti na najviši mogući novo, te da Agencija sada ima sve neophodne kapacitete za cjelodnevni smještaj i obuku 250 kadeta.

Cikotić je naglasio da kvalitetan obrazovni sistem Agencije značajno utječe na kreiranje sigurnosnog sistema BiH, te u vezi s tim ukazao na potrebu razvijanja interaktivne komunikacije Ministarstva sigurnosti BiH i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova kako bi Ministarstvo moglo sagledati sve potrebe i, u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći u provođenju svih oblika obuke u skladu sa najboljim praksama u svijetu, saopćeno je iz Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Nakon sastanka, Cikotić je obišao novi kompleks, susreo se sa kadetima tokom nastave i razgovarao sa predavačima.

Sagledavši mogućnosti Agencije u smislu organizovanja obuke i smještaja kadeta, Cikotić je izrazio zadovoljstvo, te kazao kako Agencija, u svojim zahtjevima prema Ministarstvu, bilo koje vrste, ne treba biti skromna. Zajednički stav Cikotića i Vujevića je da daljnji razvoj sigurnosnih institucija BiH nema alternativu. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana