Kultura     | 25.09.2020. 14:57 |

Ministarstvo kulture i sporta KS pokrovitelj projekcije filma "Quo Vadis, Aida?"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar kulture i sporta KS Kenan Alikadić održali su danas sastanak s predstavnicima producentske kuće "Deblokada" Damirom Ibrahimovićem i Narcisom Cvitanović. 

Produkcija "Deblokada" i Memorijalni centar Srebrenica će 10. oktobra u Potočarima upriličiti bh. premijeru filma "Quo Vadis, Aida?", rediteljice Jasmile Žbanić. 

Nakon premijere u Srebrenici, planirano je prikazivanje filma u Sarajevu, u dvorani Zetra. 

S obzirom na pandemiju koronavirusa, razgovarano je o načinu organizacije prikazivanja filma, kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere i pravila vezana za javne događaje takvog tipa. 

Kako je istaknuto, u Potočarima će biti upriličene dvije projekcije - prva za mlade ljude iz Srebrenice, BiH i regije, a potom i zvanična premijera koja će okupiti prijatelje filma i partnere Memorijalnog centra. 

Film "Quo Vadis, Aida?" koji govori o genocidu u Srebrenici, bosanskohercegovački je kandidat u kategoriji Najbolji međunarodni dugometražni film za nagradu "Oscar" Američke akademije. 

- Ministarstvo kulture i sporta KS će u okviru svojih mogućnosti biti partner projektu. Već smo ranije finansirali odlazak delegacije na filmski festival u Veneciju. Iskreno se nadamo da će ovaj film osvojiti prestižnu nagradu za koju se kandidirao, jer sve ono što je do sada viđeno ukazuje da ima potpunog osnova za to - rekao je Alikadić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom