Bosna i Hercegovina     | 25.09.2020. 14:29 |

Općina Jajce zaposlila 25 pripravnika u općinskim službama i javnim ustanovama

FENA Saopćenje

JAJCE, 25. rujna (FENA) - Načelnik Jajca Edin Hozan u petak je potpisao ugovore o radu s 25 novih volontera koji će od četvrtka, 1. listopada, u narednih 12 mjeseci stjecati pripravnički staž u općinskim službama, javnim poduzećima i ustanovama u okviru općinskog projekta zapošljavanja volontera.

Načelnik Hozan pozvao je mlade pripravnike da odgovorno i predano rade, uče od starijih kolega i svojim znanjem pomognu u sredinama gdje budu raspoređeni, te izrazio zadovoljstvo što je Općina u prilici omogućiti obavljanje volonterskog staža ovako velikom broju mladih obrazovanih kadrova, priopćeno je iz Općine Jajce.

Volonteri će pripravnički staž obavljati u općinskim službama, javnim ustanovama i poduzećima u zavisnosti od profesije, čime će steći jednogodišnje radno iskustvo što im otvara mogućnost prijavljivanja na natječaje s jednogodišnjim radnim iskustvom.

U posljednjih 11 godina Općina Jajce je u okviru projekata zapošljavanja pripravnika-volontera uposlila više od 170 mladih s visokom stručnom spremom, višom školskom spremom i osoba koje su završile studij po bolonjskom programu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'