Stranačke aktivnosti     | 25.09.2020. 10:51 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Univerzitet u Sarajevu pohađa više od 20 hiljada studentica i studenata. Svi oni, za vrijeme COVID-19 pandemije, materijal za upis mogu preuzeti samo na jednom mjestu, u zgradi Pravnog fakulteta. Ranijih godina studentice i studenti su materijal za upis na fakultet mogli preuzeti na više lokacija u sklopu Univerziteta.

Svođenjem na jednu lokaciju prave se ogromne gužve i pospješuje se širenje koronavirusa, smatra Ahmed Kosovac iz Naša stranke, također student UNSA:

“Totalno je neshvatljivo da Univerzitet nastavu organizuje online zbog sigurnosnih razloga, a istovremeno preko 20 hiljada studentica i studenata šalje u isti red. U jeku pandemije stvaraju ogromne gužve i pospješuju širenje koronavirusa. Ovo nije jedina nelogičnost upisa. Svake godine prilikom upisa na fakultet od nas traže popunjavanje upisnih materijala sa podacima koje već imaju. Traže nam i popunjavanje više uplatnica za različite stavke upisa, iako se sve može svesti pod jednu uplatnicu, jer novac ide na isti depozitni račun Kantona Sarajevo. Nije ovo prvi put da Univerzitet pokazuje nebrigu za svoje studentice i studente, ali je prvi put da se igraju sa našim zdravljem. Zastupnica Naše stranke u Skupštini KS već je tražila hitno otvaranje još najmanje dva punkta za preuzimanje upisnog materijala za akademsku godinu 2020/2021.”

Naša stranka će, kaže Kosovac, insistirati i na integrisanju organizacionih jedinica u sklopu Univerziteta, kako bi se uspostavilo uvođenje jedinstvene uplatnice za upis nove akademske godine, čime bi se smanjili troškovi upisa studenticama i studentima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!