Sport     | 24.09.2020. 20:41 |

Evropska sedmica sporta 2020. u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, kao član koordinacijskog tijela BiH za Evropsku sedmicu sporta, već treću godinu organizira niz sportskih događaja s ciljem obilježavanja Evropske sedmice sporta u Bosni i Hercegovini.

Evropska sedmica sporta se ove godine obilježava u saradnji sa Golf asocijacijom BiH, Klubom sportova na ledu „Unity“, Savezom klizačkih sportova BiH, Centrom Skenderija i Streljačkim klubom Sarajevo.

Na Golf terenima Sarajevo više od 50 učesnika okušalo se u čarima golf sporta. Kako je to i predviđeno Evropskom sedmicom sporta, učesnici su bili svih uzrasnih kategorija, te i oni koji su po prvi put zamahnuli golf palicom.

- Evropska sedmica sporta ima za cilj da unaprijedi i pospješi bavljenje sportom među širom populacijom. Olimpijski komitet BiH, u saradnji sa sportskim savezima i klubovima već treću godinu obilježava Evropsku sedmicu sporta u BiH, uz promociju sportova sa kojima je bh. javnost manje upoznata - rekao je ambasador Evropske sedmice sporta OK BiH Mirsad Ćatić.

Predsjednik Golf asocijacije BiH Jasmin Selmanagić je kazao da golf ima mnoštvo prednosti, među kojima i činjenica da se sve starosne kategorije mogu baviti ovim sportom, kao i unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja svakog pojedinca.

U narednim danima trajanja Evropske sedmice sporta u BiH, bit će organizirane razne sportske aktivnosti - saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu