Bosna i Hercegovina     | 24.09.2020. 16:59 |

Čavara razgovarao s predstavnicima Hrvatskog leksikografskog instituta BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. rujna (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je razgovarao s ravnateljem Hrvatskog leksikografskog instituta BiH Ivanom Anđelićem, predsjednikom Upravnog vijeća Hrvatskog leksikografskog instituta BiH Vladimirom Šoljićem i ravnateljem Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH Željkom Ragužom.

Ravnatelj Instituta Ivan Anđelić predstavio je rad Instituta, kazavši kako djelatnosti Instituta obuhvaćaju: izdavačke djelatnosti, istraživanje i eksperimentalni razvoj u društvenim i humanitarnim znanostima i snimanje filmova i videozapisa. Posebice je istaknuo projekt Hrvatske enciklopedije Bosne i Hercegovine te najavio izdavanje trećeg i četvrtog sveska Enciklopedije u skorije vrijeme.

"Jedna od temeljnih intencija projekta Hrvatske enciklopedije BiH je cjelinu hrvatskog nacionalnog života u BiH obuhvatiti i opisati na način koji istinski odgovara povijesnoj i aktualnoj ukorijenjenosti Hrvata u toj zemlji kao svojoj Domovini“, kazao je ravnatelj Instituta Ivan Anđelić.

Ravnatelj Dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH Željko Raguž predstavio je rad ovog Centra, istaknuvši kako je Centar utemeljen kao znanstvena ustanova, specijalizirani arhiv, sa zadaćom prikupljanja, sređivanja, čuvanja, te stručnog i znanstvenog istraživanja i publiciranja gradiva iz Domovinskog rata u BiH, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom