Stranačke aktivnosti     | 24.09.2020. 12:33 |

Priopćenje za javnost SNSD-a Mostar

FENA Saopćenje

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA SNSD MOSTAR

Povodom tekstova „Dodik izigrao srpsku koaliciju u Mostaru“ objavljenom na SDS-ovom portalu istokrs.com i „Dodik ponovo izdao – ovaj put u Mostaru“ na portalu RTV BN iz Bijeljine, te još nekih sličnih objava na sličnim medijima, Gradski odbor SNSD Mostar obavještava javnost da je u pomenutim tekstovima izneseno niz neistina, a najveća od njih je da je g-đa Miljana Kovačević kao član SNSD-a Mostar stavljena na listu HDZ-a za Gradsko vijeće Mostara.

Uvidom u evidenciju članstva potvrđujemo da g-đa Miljana Kovačević nije član SNSD-a GrO Mostar.

Takođe, smatramo da je jučerašnja dezinformacija puštena u javnost sa ciljem devastiranja srpskog jedinstva u Mostaru pred prestojeće izbore. Nama nepoznati akteri su se očigledno jako preplašili izbornih rezultata koje bi mogla ostvariti naša lista „Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar“, pa pokušavaju da raznim neistinama i medijskim spinovima diskredituju najjaču kariku liste - Gradski odbor SNSD Mostar.

Podsjećamo da GrO SNSD Mostar ove godine puni 20 godina napornog rada za dobrobit srpske populacije u Mostaru i da je riječ o najjačoj i najbrojnijoj srpskoj organizaciji u dolini Neretve. Predsjednik SNSD-a, g. Milorad Dodik je uvijek stajao uz srpski narod Mostara, što najbolje potvrđuje pomoć koju je Republika Srpska svih proteklih godina pružala Srbima u Mostaru kroz razne infrastrukturne, kulturne i druge projekte, a sve pod rukovodstvom kadrova SNSD-a.

Predsjednik Dodik, sa adresom u Banjoj Luci je više puta posjetio Mostar i Srbe u Mostaru nego svi predsjednici SDS-a zajedno, a znamo da neki imaju adrese u Istočnoj Hercegovini i da mjesečno više puta prolaze kroz Mostar ali nikada nisu svratili, da makar popiju kafu i upitaju kako se živi.

Na listi „Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar“ se nalazi najveći broj članova SNSD-a koji svakodnevno neumorno rade da bi ostvarili što bolji izborni rezultat, kako bi srpski narod u Mostaru konačno došao do svog autentičnog predstavnika u Gradskom vijeću Mostara.

Za kraj se nadamo da će ubuduće prestati medijska spinovanja i dezinformisanje javnosti od strane loših spin majstora i dezinformatora, kojima je jedini cilj i svrha urušavanje teško postignutog i prijeko potrebnog srpskog jedinstva u Mostaru. Za to jedinstvo ćemo nastaviti da se borimo i ovim putem im poručujemo da nećemo dopustiti da bude srušeno sa bilo koje adrese.

Predsjednik GrO SNSD Mostar
Mladen Krnjeušić

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo