Svijet     | 23.09.2020. 16:13 |

Skepticizam i sumnje zbog mjera u Britaniji

FENA Internet

LONDON, 23. septembra (FENA) - Britanska vlada je u srijedu pravdala nove, strože mjere protiv koronavirusa, navodeći da pokušava uravnotežiti podršku ekonomiji dok istovremeno štiti zdravlje stanovnika.

Premijer Boris Johnson rekao je u utorak građanima da rade od kuće ako je moguće i naložio je da se restorani i barovi zatvore ranije, u pokušaju da uspori brzo širenje drugog vala COVID-19, rekavši da će restrikcije vjerovatno trajati šest mjeseci.

Britanija ima najveći broj umrlih od COVID-19 u Evropi, s ukupno skoro 42.000 žrtava. Broj zaraženih se ubrzava posljednjih sedmica, navodeći naučnike da kažu da bi do sredine oktobra mogli dostići 50.000 zaraženih dnevno ako se ne dovede pod kontrolu, javio je Reuters.

Ministar vanjskih poslova Dominic Raab imao je nekolicinu intervjua u srijedu - šest mjeseci do dana kada je vlada prvi put uvela blokadu 23. marta - nastojeći da privoli javnost da se pridržava novih pravila kako bi se izbjegla druga blokada.

- Ono što ne želimo je da poduzmemo još strože mjere uoči Božića. I zato moramo poduzeti proporcionalne, ciljane mjere - rekao je Raab za LBC Radio.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'