Bosna i Hercegovina     | 22.09.2020. 20:44 |

Ambasador Mominah: Odnosi između BiH i Saudijske Arabije izuzetno jaki (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 22. septembra (FENA) - Odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije izuzetno su jaki i čvrsti, i konstantno se radi na unapređenju, poručio je ambasador te države u BiH Hani bin Abdullah Mominah.

Na prijemu upriličenom večeras, u povodu Nacionalnog dana Kraljevine naglasio je da će Saudijska Arabija uvijek podržavati suverenitet i teritorijalni integritet BiH, ali i suživot svih njenih naroda.

- Svakako želimo da BiH uspješno provede i implemetira sve reforme koje se od nje traže i da postane članicom EU gdje i pripada - rekao je ambasador Mominah.

Na 90. Nacionalni dan je kazao da Saudijska Arabija nastoji da sačuva dobre prijateljske veze sa svim prijateljskim i bratskim zemaljama, i da sačuva mir i stabilnost u regionu i svijetu.

- Kraljevina Saudijska Arabija nastoji da realizira viziju '2030' koja je prilika da se u mnogim segmentima unaprijedi ekonomija i dobrostanje u zemlji - rekao je Mominah.

Podsjetio je da ove godine predsjedavaju grupom G20, a smatra da su dobro odgovorili izazovu pandemije prilikom predsjedavanja i da su uspjeli pružiti podršku mnogim zemljama i narodima.

Naglašavajući važnost poštivanja mjera i preporuka zbog pandemije koronavirusa, pojasnio je zbog čega je prijem bio u smanjenom obliku, za razliku od ranijih godina.

Pogledajte https://fena.ba/video/4903/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/19lmLq_is3I4fChZ8RP1LP0Pxu4mx11j2?usp=sharing

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti