Bosna i Hercegovina     | 22.09.2020. 15:56 |

Sarajlić i Lovrinović sastali se sa ambasadorom Crne Gore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22.septembra (FENA) - Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Asim Sarajlić i Nikola Lovrinović razgovarali su danas s ambasadorom Crne Gore u BiH Obradom Mišom Stanišićem.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o aktuelnom stanju evroatlantskog puta Bosne i Hercegovine, kao i o nedavno provedenim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Susret je protekao i u znaku činjenice da je ambasador Stanišić u proteklih petnaest godina, u svojstvu šefa Delegacije Skupštine Crne Gore u PSNATO-a i predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, značajno doprinio unapređenju saradnje i prijateljskih odnosa sa članovima Delegacije PSBiH u PSNATO-a i Zajedničkom komisijom za odbranu i bezbjednost BiH, koja je prepoznata kao primjer dobre parlamentarne saradnje odbora u regionu zapadnog Balkana.

Sarajlić i Lovrinović upoznali su ambasadora Stanišića i sa trenutnim aktivnostima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, odnosno Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH.

Ambasador Stanišić posebno se interesovao za proces implementacije 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske Komisije za članstvo BiH u Evropskoj uniji, kao i za aktivnosti koje se čine u suočavanju sa izazovima migrantske krize, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo