Bosna i Hercegovina     | 22.09.2020. 13:39 |

Ambasada Saudijske Arabije donirala 15 laptopa OŠ 'Fatima Gunić' (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 22. septembra (FENA) - Ambasador Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah i predstavnici Kulturnog centra Kralj Fahd uručili su danas donaciju od 15 laptopa Osnovnoj školi "Fatima Gunić" u Sarajevu.

Ambasador Mominah je izjavio da mu je zadovoljstvo što je u školi koja nosi plemenito ime kako bi realizirali projekt koji će olakšati učenicima obrazovanje iz oblasti informatike.

- Danas smo ozvaničili jednu lijepu i nadam se plodonosnu saradnju Ambasade Saudijske Arabije u BiH, koju predstavlja Kulturni centar Kralj Fahd, i ove obrazovne institucije - rekao je Mominah.

Istakao je da njegova zemlja sutra obilježava svoj Dan državnosti i izrazio nadu da će dobri odnosi između dviju zemalja biti razvijani i u budućnosti.

Direktor Osnovne škole "Fatima Gunić" Hajrudin Ćuprija rekao je da su Ambasada Saudijske Arabije i Kulturni centar Kralj Fahd, povodom nastupajućeg praznika te zemlje, odlučili da uruče vrijednu donaciju toj sarajevskoj školi.

- Donirana oprema će biti iskorištena za realizaciju projekta "Elektronska zbornica" koja je danas zaista potrebna našim nastavnicima, a već ranije smo otvorili elektronsku učionicu za učenike koji nemaju pristupa online materijalima - naveo je Ćuprija.

Podsjetio je da već godinama imaju uspješnu saradnju s Kulturnim centrom Kralj Fahd, te je zahvalio predstavnicima Centra i Ambasade na današnjoj donaciji. 

Pogledajte https://fena.ba/video/4902

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/182H6yiXl_k2CAO2WXf-8BB2W1dwd1bte?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo