Stranačke aktivnosti     | 22.09.2020. 12:25 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Vlasti SNSD-a već trinaest godina obmanjuju građane sa istim obećanjem o izgradnji hidroelektrane Buk Bijela, a da ništa konkretno nisu učinili da to realizuju, kazao je Nebojša Vukanović, poslanik SDS, prilikom obraćanja u parlamentu Srpske.

Vukanović je od premijera Vlade RS Radovana Viškovića zatražio odgovor na pitanje zbog čega su ugovori o izgradnji Buk Bijele strogo čuvana tajna.

„Kako se došlo do toga da nakon što ste rekli da ćete sa Srbijom praviti ugovor o izgradnji, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić ugovor potpiše sa kompanijom iz Kine koja se bavi vazduhoplovnim prevozom, što se vidi i iz njenog naziva ’China air national company’“, kazao je Vukanović.

On je podsjetio i da je 2007. godine tadašnji premijer Milorad Dodik na sva zvona najavljivao gradnju hidroelektrane Buk Bijela.

„Dodik je tada obećao da će 110 miliona eura od prodaje naftne industrije uložiti u izgradnju hidroelektrane“, kazao je Vukanović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo