Bosna i Hercegovina     | 22.09.2020. 11:53 |

Saradnja u oblasti sigurnosti djece u digitalnom prostoru

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 22. septembra (FENA) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske potpisalo je sa međunarodnom organizacijom "Save the Children“ Memorandum o razumijevanju za unapređenje saradnje u procesu osiguranja efikasnih mehanizama zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece u digitalnom okruženju.

-Zajednički interes je uspostavljanje bliže saradnje u ovom procesu, a u cilju provođenja Memoranduma 'Save the Children' će donirati visokotehnološku forenzičku opremu za inspektore Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet, Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - navode iz MUP-a RS.

Organizacija "Save the Children" će, dodaje se, podržati i učestvovati u zajedničkim inicijativama za razvoj prijedloga projekata koji imaju za cilj unapređenje kapaciteta institucija Republike Srpske u oblasti bezbjednosti djece u digitalnom okruženju, te će obezbijediti edukaciju za policijske službenike koji se bave poslovima vezanim za borbu protiv seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece u digitalnom okruženju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana