Svijet     | 21.09.2020. 17:17 |

Italija uvela restrikcije za putnike iz Francuske

FENA Internet

MILANO, 21. septembra (FENA) - Italija će učiniti testiranje na COVID-19 obaveznim za ljude koji putuju iz Pariza i nekih drugih područja Francuske, rekao je u ponedjeljak ministar zdravlja Roberto Speranza, nakon sve veće zabrinutosti zbog rastućih slučajeva u Evropi.

- Evropski podaci su zabrinjavajući. Italija je u boljoj situaciji od ostalih zemalja, ali moramo biti oprezni - napisao je Speranza na Twitteru.

Glasnogovornik ministarstva zdravstva rekao je da će novo testiranje početi od utorka.

Testiranje će biti obavezno za one koji putuju iz Auvergne-Rhône-Alpes, Korzike, Hauts-de-France, Nouvelle-Aquitaine, Occitanie, Provence-Alpes-Côte d'Azur i Île-de-France - regije koja uključuje Pariz, saopćilo je ministarstvo.

Francuske zdravstvene vlasti prijavile su u nedjelju 10.569 novih potvrđenih slučajeva COVID-19, što je manje od rekordnog povećanja od 13.498 prethodnog dana.

Italija, pogođena jednom od najgorih epidemija COVID-19 u Evropi sa više od 298.000 potvrđenih slučajeva i 35.700 smrtnih slučajeva, uspjela je suzbiti zarazu nakon vrhunca u martu i aprilu. U nedjelju je prijavila 1.587 novih slučajeva.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'