Svijet     | 19.09.2020. 15:27 |

Johnson: Drugi val zaraze neizostavno dolazi

FENA Internet

LONDON, 19. septembra (FENA) - Britanski premijer Boris Johnson izjavio je, istoga dana kada je vlada izvijestila o 4.322 nova slučaj zaraze koronvirusom, najviša takva cifra od početka maja, da dolazi drugi val koronavirusa.

Govoreći u centru za proizvodnju vakcina koji je u izgradnji u blizini Oxforda, Johnson je izjavio: "Primjećujemo to u Francuskoj, Španiji, širom Evrope - to je apsolutno tako. Bojim se da ćemo to neizostavno vidjeti i u našoj zemlji“.

Sedmično istraživanje koje je u petak objavio Zavod za nacionalnu statistiku pokazalo je kako se procjenjuje da je 6.000 ljudi u Engleskoj u kategoriji novozaraženih u periodu između 4. i 10. septembra, otprilike dvostruko više nego prethodne sedmice.

Engleska se priprema za nove restrikcije na okupljanja i druge aktivnosti u nekoliko regija u zemlji. Postoje rastuće spekulacije da bi Britanija mogla ući u novi lockdown u narednim sedmicama, djelimično i zbog toga što se režim testiranja nosi s povećanim zahtjevima.

Ujedinjeno Kraljevstvo u petak je zabilježilo 27 smrtnih slučajeva, čime je ukupan broj preminulih od COVID-19 porastao na 41.732, prenosi Assiciated Press.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo