Sport     | 19.09.2020. 13:28 |

​​Misija OSCE-a u BiH podržala turnir u sjedećoj odbojci u Maglaju

FENA Saopćenje

MAGLAJ, 19. septembra (FENA) - Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini podržala je Općinu Maglaj u organizaciji turnira u sjedećoj odbojci koji je održan danas u Maglaju. 

Cilj turnira, koji je okupio timove u sjedećoj odbojci iz Doboja, Dervente i Maglaja, bio je jačanje saradnje među timovima i promocija tolerancije i međusobnog poštovanja. Većina sportista koji su se natjecali su ratni vojni veterani i ratni vojni invalidi. 

Šef Terenskog ureda u Travniku Will Richard pohvalio je timove koji su se natjecali i Općinu Maglaj zbog provedbe mjera kojima je omogućena zaštita i sigurnost svih učesnika.

- Drago mi je što su se ovi sportisti natjecali na turniru u sjedećoj odbojci u Maglaju. Ovo je veoma simboličan događaj kada imate bivše vojnike sa suprotnih strana koji se sada natječu u jednom prijateljskom sportskom događaju. Pozdravljam njihove napore. Sport može biti snažno sredstvo u promociji tolerancije i međusobnog poštovanja. Turnir je također i prilika da se podigne svijest o potrebama osoba s invaliditetom. Globalna pandemija je izazov za sve nas, ali je posebno težak za najranjivije kategorije društva - kazao je Richard, saopćeno je iz Misije OSCE-a u BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta