Bosna i Hercegovina     | 18.09.2020. 19:01 |

Ramić: Otvaranje medrese u Banja Luci nas je dodatno ohrabrilo

FENA Saopćenje

BANJA LUKA/SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Prilikom današnje inauguracije i dodjele Murasele muftiji banjalučkom Nusret ef. Abdibegoviću u Banja Luci potpisan je ugovor  o podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u radu i funkcionisanju medrese “Reis Ibrahim ef. Maglajlić”.

-Početak rada medrese je ohrabrio sve povratnike, kako u Banja Luci, tako i u drugim krajevima. Vidjeli smo danas mladost koja je svoje školovanje odlučila nastaviti upravo ovdje. Moramo ih prepoznati i motivisati. Razgovarao sam i sa gradonačelnikom Radojičićem kako dodatno pomoći povratničku zajednicu ovdje u Banjaluci. Mislim da smo učinili pozitivne korake u tom pravcu - kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović je istakao dobru saradnju sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, a podrška koju su dobili za rad medrese je olakšala početak rada i unaprijedila nastavni proces koji je iz dana u dan  sve bolji, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo