Bosna i Hercegovina     | 18.09.2020. 17:13 |

Vlada ZDK usvojila izvještaje o radu zdravstvenih ustanova

FENA Saopćenje

ZENICA, 18. septembra (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) usvojila je danas izvještaje o radu četiri kantonalne javne zdravstvene ustanove za 2019. godinu - JU Kantonalna bolnica Zenica, JU Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu, JU Zavod za bolesti ovisnosti i Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

- Bitno je naglasiti da su sve ove ustanove poslovale pozitivno u 2019. godini i da su svoje poslovanje usmjerile na najbolji mogući način u smislu povećanja prihoda i smanjenja rashoda - rekao je tim povodom kantonalni premijer Mirza Ganić, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

Istovremeno, Vlada je dala saglasnost za odobravanje kredita jednoj kompaniji iz Zenice iz Kreditno-garancijskog fonda (KGF) ZDK.

Pristup ovim sredstvima liberalizovan je odlukom Vlade u sklopu interventnih mjera za pomoć privredi u toku pandemije koronavirusa.

- Sredstva KGF-a se plasiraju po povoljnim uslovima gdje Vlada ZDK putem resornog ministarstva sufinansira i kamate tako da pozivam druge privredne subjekte, s obzirom na to da je javni poziv trajno otvoren, da apliciraju i dobiju finansijska sredstva - rekao je premijer Ganić.

Također, donesena je odluka o odobravanju i dodjeli sredstava privrednim subjektima za subvencioniranje punog iznosa minimalne plate (406 KM) za  april za 358 radnika firmi i obrta u ZDK-u, navodi se u saopćenju.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'