Stranačke aktivnosti     | 18.09.2020. 15:49 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Povodom novog pogoršanja usluga GRAS-a i najave kolapsa tog preduzeća oglasio se Srđan Mandić, bivši ministar komunalne privrede u Vladi Šestorke.

„Stanje u GRAS-u, kao ključnoj poluzi javnog prevoza, loše je zbog višedecenijske nebrige vlasnika, tj. niza kantonalnih vlada koje je predvodila SDA.

GRAS je trostruka prevara. Prevareni su građani, jer nemaju javni prevoz kakav zaslužuju. Prevareni su radnici, jer im nisu uplaćeni doprinosi. Prevarena je i država, jer nisu uplaćeni porezi.

Vlada Šestorke u kojoj sam bio ministar isplatila je tri zaostale plate radnicima. Napravili smo plan restrukturiranja, koji podrazumijeva minimalno 300 sporazumnih otpreminna, ali istovremeno i pripremila projkete za nabavku 25 novih trolejbusa, vraćanja trolejbuske mreže do Vogošće. Nabavili smo devet kombija nakon tri godine neuspješnih pokušaja naših prethodnika. Bili smo opredijeljeni da vratimo dug prema radnicima i državi, ali i da pružimo kvalitetnu uslugu prevoza.

Ne smijemo zaboraviti da se ovdje ne radi samo o javnom prevozu. Ulaganje u javni prevoz istovremeno je i ulaganje u čist zrak koji će nam uskoro opet postati glavni problem u Kantonu.

Insistiramo na restrukturiranju GRAS-a, ali i na ubrzanoj nabavci novih trolejbusa i tramvaja. To ćemo uskoro i provesti. Ovoj Vladi KS, koja je nastavila s guranjem GRAS-a u propast, bliži se kraj. GRAS će biti spašen.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta